Skip to content

Educatieaanbod Primair onderwijs

Schrijf je Stad

Poëzie, kort verhaal, interview
Tien lessen van 1 uur
Docenten: Harry Zevenbergen / Diann van Faassen

Ben je wel eens in de Stormstraat geweest, de straat waar het altijd waait en je steevast wind tegen hebt? Bedenk de straten en pleinen van jouw stad en de mensen die er wonen.
Tijdens de bouw van je stad leer je hoe gedichten in elkaar zitten, een spannend verhaal schrijven en in een interview de onderste steen boven te halen. Aan het einde van de cursus heb je een boek met alle gedichten en verhalen van de fantasiestraten, waarin je natuurlijk heerlijk kunt lezen met elkaar.

Kruip in de huid van grote Dichters

Poëzie en performance
Tien lessen van 1 uur
Docenten: Harry Zevenbergen / Diann van Faassen

Weet jij hoe de mensen vroeger schreven, welke woorden ze gebruikten, waarmee ze schreven en waarop? Door gedichten van Nederlandse dichters van de Middeleeuwen tot nu te lezen, zie je hoe de taal is veranderd en blijft veranderen. De gedichten van vroeger dienen als inspiratie voor jouw gedichten. We gaan in je stad of buurt op zoek naar de dichter die er leefde of er iets bijzonders over schreef. Tijdens deze reis door de tijd leer je over rijm, ritme, klank en ook hoe je een gedicht voordraagt. Aan het einde van de cursus presenteer je je gedichten met een spetterende voordracht.

Lessen op maat

Poëzie, verhalen, performance
Lesuren in overleg
Docenten: Harry Zevenbergen / Diann van Faassen

Het is ook mogelijk om in overleg de lessen naar eigen wens in te vullen, bijvoorbeeld aansluitend bij een thema waarmee de school op dat moment werkt.
Ook kunnen de duur van de lessen en het aantal lessen aangepast worden.
Uit ons aanbod: Poëzie en Street art / Maak je Boek – poëzie, sprookjes, verhalen, beeldverhaal / Schrijf een Soap / Kinderpersbureau / Schrijf je Lied

 

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.