Skip to content

Haagse Poeziemarathon 2012

HAAGSE POËZIEMARATHON SUCCES!

Op Gedichtendag 2012 vond de eerste Haagse poëziemarathon plaats. Met dit initiatief van het Haags Dichtersgilde werd in samenwerking met de Vrienden van de Hofvijver en het Mooiste gedicht met reeds geplande activiteiten een doorlopend programma gemaakt. De bedoeling van de marathon is dat Gedichtendag ook in Den Haag meer gaat leven en echt een dag van de poëzie wordt.  De Marathon is in twee maanden tijd ontstaan.  Op dit eerste succes gaan we voortbouwen bij de organisatie van de Haagse Poëziemarathon 2013. Noteer de datum vast in je agenda: donderdag 31 januari.

Mariet Lems leest bij poëzie in de Hofvijver

Aftrap poëzie in de openbare ruimte, gedicht wordt te water gelaten in Hofvijver.

Spontane leessessie in café Heden

Leerlingen Diamantcollege treden op tijdens poëziediner in Diamanttheater.

Optreden Gilles Boeuf bij poëziediner.

 

NATIONALE GEDICHTENDAG, DONDERDAG 26 JANUARI

Het Haags Dichtersgilde besloot geïnspireerd door de succesvolle poëziemarathon in Groningen dat in 2013 de eerste Haagse Poëziemarathon moest plaatsvinden. Nadat het Dichtersgilde de samenwerking met de Vrienden van de Hofvijver aanging, raakte het plan in een stroomversnelling. Bij de inventarisatie van de activiteiten die al voor 2012 gepland waren en het enthousiasme van andere organisaties ging het sneller dan verwacht. Doordat activiteiten op elkaar afgestemd werden, konden we dit jaar al komen tot een doorlopend programma. Met de Poëziemarathon willen we dat de Nationale Gedichtendag ook in Den Haag uitgroeit tot een mooie traditie waarin de poëzie één dag per jaar alom aanwezig is in de stad. Dit jaar is het begin en in de komende jaren gaan we het verder uitbouwen.

Op donderdag 26 januari vindt de eerste Haagse Poëziemarathon plaats. Met voordrachten, een dichtersspreekuur, een poëziefietstour, poëzie in de Hofvijver, een open podium en lezingen. Met dit programma van zeer uiteenlopende poëzieactiviteiten belooft deze dag een echt poëziefeest te worden. Voor dichters en voor poëzieliefhebbers. Degenen die dat willen kunnen de hele dag onderweg zijn. Want tussen 10 uur ´s ochtends en 11 uur ´s avonds hoeven de mensen het vrijwel geen minuut zonder poëzie te doen.

Voor deze eerste editie van de Poëziemarathon wordt samengewerkt met de Vrienden van de Hofvijver/Het mooiste Gedicht en verder worden programmaonderdelen verzorgd en mogelijk gemaakt door de Openbare Bibliotheek aan het Spui, de Haagse Kunstkring, Totzo fietstours, literair tijdschrift Extaze, Pulchri Studio en Den Haag FM.

Voor meer informatie:

Eelco van der Waals 06- 337 337 41 / eelcovanderwaals@gmail.com

Harry Zevenbergen 06-17507890 / harryzevenbergen@ziggo.nl

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.