Skip to content

Haagse Poeziemarathon 2013

NATIONALE GEDICHTENDAG, DONDERDAG 31 JANUARI

Het Haags Dichtersgilde besloot in 2012 geïnspireerd door de succesvolle poëziemarathon in Groningen dat ook in Den Haag tijdens gedichtendag een Poëziemarathon moet plaatsvinden. In samenwerking met de Vrienden van de Hofvijver/Haagse poezieroute vindt op 31 januari 2013 de tweede Haagse  Poëziemarathon plaats. Met de Poëziemarathon willen we dat de Nationale Gedichtendag ook in Den Haag uitgroeit tot een mooie traditie waarin de poëzie één dag per jaar alom aanwezig is in de stad.

Op donderdag 31 januari zijn er voordrachten, is er een dichtersspreekuur, wordt er in de hal van de Bibliotheek een muurgedicht onthuld, is er een tentoonstelling met gedichten geinspireerd door het Meisje met de parel, zijn er diverse activiteiten in Mariahoeve, wordt het nieuwe nummer van Extaze gepresenteerd en doet ook Den Haag FM weer mee.  Met dit programma van zeer uiteenlopende poëzieactiviteiten belooft deze dag een echt poëziefeest te worden. Voor dichters en voor poëzieliefhebbers.

Voor deze tweede editie van de Poëziemarathon wordt samengewerkt met de Vrienden van de Hofvijver/Het mooiste Gedicht/Haagse poezieroute en verder worden programmaonderdelen verzorgd en mogelijk gemaakt door de Openbare Bibliotheek aan het Spui, de Haagse Kunstkring, literair tijdschrift Extaze, Pulchri Studio, Huis van gedichten en Den Haag FM.

HET VOLLEDIGE PROGRAMMA
DAGELIJKSE UPDATES EN INFO OVER VERSCHILLENDE PROGRAMMAONDERDELEN

Voor meer informatie:

Eelco van der Waals 06- 337 337 41 / eelcovanderwaals@gmail.com

Harry Zevenbergen 06-17507890 / harryzevenbergen@ziggo.nl

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.