Skip to content

Activiteiten

Het Woordenrijk – Radioprogramma van het Haags Dichtersgilde op Den Haag FM 92.0
Iedere dinsdag van 21.00-22.00 uur. Met recensies, liveoptredens, literaire agenda, ZKV’s, Moordballades. In de maanden juli en augustus is er WoordenrijkXXXL in deze extra lange uitzendingen is er één gast die aan de hand van meegebrachte teksten, gedichten en songteksten praat over zijn of haar leven.
Presentatie: Harry Zevenbergen Co-presentatoren: Anne-Tjerk Mante, Arthur Crucq, Diann van Faassen, Wendelien Stephanie. Medewerkers: Fay van Faassen, Marko Fehres, Edwin Fagel, Ricco van Nierop, Kristel Snellen, Bart FM Droog en Frieda Splitter.
Volg het Woordenrijk op FB

Dichtersspreekuur in de Centrale Bibliotheek
Iedere tweede vrijdag van de maand kunnen mensen met al hun vragen omtrent poezie van 16.00-17.00 uur terecht bij het spreekuur.

Educatie
Het Haags Dichtersgilde is zeer actief op het gebied van educatie. De twee ervaren docenten schrijven en performance Diann van Faassen en Harry Zevenbergen ontwikkelen zelf lessen en cursussen en werken verder samen met/in opdracht van andere scholen/organisaties. (zie Educatie). Het Haags Dichtersgilde is bovendien CJP-acceptant.

Gedichten (in opdracht)
Het Haags Dichtersgilde schrijft gedichten over Den Haag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Januari

-Presentatie Haags dichtersgilde in het Letterkundig museum op  Nationale gedichtendag 28 januari 2011. In aanwezigheid van Marjolein de Jong werd het Haags dichtersgilde gepresenteerd.

-Eerbetoon aan dode Haagse dichters. Op het eigen you tube kanaal van het gilde werd een eerste serie van 6 eerbetonen gepresenteerd. De dichters van het gilde en Adriaan Bontebal eerden Jacob Cats, Constatijn Huygens, Bergman, PC Boutens en Gerrit Achterberg.

-Op de top van het Strijkijzer maakten de gildedichters opnames van hun ´Nachtgedichten´, nacht was het thema van Nationale gedichtendag.

Februari

– De dichters van het gilde schreven een Valentijnsgedicht, deze waren vanaf Valentijnsdag te zien op de website.

-De filmpjes van de Nachtgedichten werden op het eigen you tube kanaal gezet.

Maart

– De dichters van het gilde schreven een voorjaarsgedicht, deze waren vanaf Valentijnsdag te zien op de website.

April

– De dichters van het gilde schreven een gedicht bij het borduurwerk dat Sara Vrugt onder de naam ´Heden ben ik hier´ maakte i.s.m. bewoners van het Regentessekwartier,  deze waren vanaf begin mei te lezen op de website.

Mei

– Tijdens de onthulling van het gigantische borduurwerk bij Heden Hier en in Theater de Regentes werden de gedichten door de Gildedichters voorgelezen.

Juni

– De dichters van het gilde schreven een gedicht bij een Haags gebouw, deze waren vanaf  eind juni te zien op de website.

– Tijdens het Festival Classique schreven de gildedichters live gedichten bij concerten van leerlingen van het Koorenhuis. Na afloop van de concerten lazen ze de gedichten voor op het podium in de Koorenhuistent.

Juli

– De dichters van het gilde schreven een zomergedicht, deze waren vanaf half juli te zien op de website en in de hal van Den Haag CS. De gedichten maakten deel uit van de tentoonstelling ´Haags talent centraal´.

Augustus

– Op zaterdag 20 augustus was Poëzie aan de waterkant. Voor het eerst niet bij de theeschenkerij, maar gewoon in het Westbroekpark trok het festival meer bezoekers dan ooit.  Het festival stond in het teken van een ontmoeting van het Haags dichtersgilde en het Utrechts dichtersgilde.

September

– Tijdens de Museumnacht waren de gildedichters actief in de Affichegalerij. Samen met een groep jonge kalligrafen en  de bezoekers van de galerij schreven zij gedichten die door de kalligrafen tot posters werden verwerkt. De tentoonstelling die in de loop van de avond ontstond was drie weken lang te bewonderen.

– Geïnspireerd door een gesprek met een groep leerlingen uit groep 8 van de Commeniusschool schreef Harry Zevenbergen een gedicht. Dat gedicht werd tijdens de Transvaallezing voorgelezen door Sepide Nadir, Surryya Akbulut, Nassima Tahboun en aangeboden aan oud-burgermeester Deetman die de lezing gaf.

Oktober

Het Haags Dichtersgilde organiseert vanaf oktober 2011, in samenwerking met de Bibliotheek Den Haag,  iedere tweede vrijdag van de maand het Dichtersspreekuur in de Centrale Bibliotheek (1e verdieping). Iedereen die advies wil over eigen gedichten of andere poëziegerelateerde zaken wil bespreken is welkom. De gildedichter van dienst zit elke 2e vrijdag van de maand klaar met een kopje koffie of thee.

 

 

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.