Skip to content

Harry Zevenbergen

Harry Zevenbergen is dichter-performer, columnist, docent poëzie & performance, presentator en organisator van literaire podia/festivals. Van 29 april 2007 tot en met 31 april 2009 was hij Stadsdichter van Den Haag.
Zijn kracht zit in zijn sterke gevoel voor ironie. Die zorgt er aan de ene kant voor dat hij in zijn gedichten uit kleine, persoonlijke voorvallen, grote politieke, existentiële en literaire dilemma’s kan destilleren. Aan de andere kant slaagt hij er juist via die ironie in, om op licht verteerbare wijze over die grote thema’s te schrijven.
Publicaties: Punk in Rhenen (Papieren Tijger, 2004),  Paal in Wegdek (Witte Uitgeverij, 2009), Vakantiethuis.nl (De Nieuwe Haagsche, 2009), Save the last dance for me (Witte Uitgeverij, 2010).

Foto: Mylène Siegers

Harry weet met een energieke, humoristische en uitdagende voordracht zijn werk van het papier naar het podium te vertalen. Naast solo-optredens werkt hij regelmatig samen met andere dichters, zo vormde hij duo´s met voetbaldichter Ian Horn (Worldcuppoets), Pink Sly (Wordup Touchdown) en richtte hij met Diann van Faassen in januari 2000 de poëziepopgroep D.O.M.op. In de afgelopen 15 jaar trad hij zo´n 1000 keer op, waarvan ruim 100 optredens in Engeland, Schotland, Ierland en noord-Ierland.